• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Fine Asianliving Antieke Tibetaanse Thangka Groen Tara Handgeschild en Geborduurd Groot

1 / 1
€895,00
Antieke Tibetaanse Thangka Green Tara Handgeschild en Geborduurd Groot
Voor XXXX uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Fine Asianliving Antieke Tibetaanse Thangka Groen Tara Handgeschild en Geborduurd Groot

Antieke Tibetaanse Thangka Green Tara Handgeschild en Geborduurd Groot

Een thangka is een geschilderd of geborduurd Tibetaanse boeddhistische banier die oorspronkelijk in een klooster of boven een familiealtaar werd gehangen en tijdens ceremoniële processies werd gedragen door monniken. Het Tibetaanse woord thang betekent vlak en geeft weer dat een thangka een schildering is op een plat oppervlak, die echter opgerold kan worden wanneer er geen vertoning nodig is.

Een Thangka is meer dan een kunstwerk; het is een object van devotie, een hulpmiddel bij spirituele praktijk, en een bron van zegeningen voor hen die mediteren. Deze ongelooflijke kunstwerken staan centraal in de Himalaya cultuur. Thangka komen in een grote verscheidenheid van stijlen en verbeelden verschillende onderwerpen, zoals boeddha's en bodhisattva's (verlichte wezens), kosmologische en astrologische afbeeldingen en onderwerpen uit de traditionele geneeskunde.

De Groene Tara is een moederlijke godheid voor bescherming, mededogen en welvaart. De Groene Tara helpt mensen te begeleiden naar het pad van verlichting door haar rechterhand te reiken voor bescherming en haar rechtervoet naar voren te stappen om haar bereidwilligheid te tonen. Volgens een legende wordt ze verondersteld te zijn geboren uit een traan van Avalokiteshvara, de god van mededogen.

Productinformatie:

Afmetingen: 110 cm x 85 cm (lengte x breedte)
Volledig met hand geschilderd en geborduurd

Dit product is handgemaakt en/of met de hand geschilderd en dus uniek. Hierdoor kan het enigszins afwijken van de productfoto.

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen