• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Fine Asianliving Luxe Armband Buffelhoorn Rood Handmade Vietnam

1 / 1
€29,95
Fine Asianliving Luxe Armband Buffelhoorn Rood Handmade VietnamAfmetingen: L 7 x B 7 x H 4 cm
Voor XXXX uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Fine Asianliving Luxe Armband Buffelhoorn Rood Handmade Vietnam

Fine Asianliving Luxe Armband Buffelhoorn Rood Handmade Vietnam

De buffel wordt zeer gewaardeerd en het hoorn heeft in verhouding een wel een enorm kleine waarde, tot het levende dier. In worden buffelsÂingezet als trekdieren in de landbouw, bijvoorbeeld voor het werk op de rijstvelden. Na een productief leven, sterven de buffels van ouderdom en wordt hun huid (leder) en hoorns, beenderen en hoeven hergebruikt. Tevens wordt het vlees / melk van de buffel voor consumptie gebruikt.ÂDe hoorns van een mannetjesbuffel, de stier, kunnen overigens wel een spanwijdte bereiken vanÂ2 meter!ÂDe culturen waar deze dieren voorkomen, geloven in het volledige gebruiken van het dier na de dood; niets zal verloren gaan.

Het mag duidelijk zijn dat de buffelsÂniet om hun hoorns gedood worden en u kunt deze prachtige sieraden dus met een gerust hart dragen.Â

Het buffelhoorn wordt door lokale vakmensen met de hand bewerkt tot de meest prachtige vormen. HetÂwordt gepolijst, waardoor het hoorn een glanzende of matte finish krijgt. Buffelhoorn met een geborstelde finish,Âwordt bereikt door het hoorn te schuren. Door het schuren krijgt dit hoorn een fluweel. Het krijgt ook een soort houtnerf. Door het bewerken heeft het hoorn ook een open structuur gekregen, waardoor het wel gevoelig is van invloeden van buitenaf. Het wordt snel donkerder, donkergrijs, maar behoudt de nerf en het stoere uiterlijk. Buffelhoorn heeft niet alleen een chique en stoere uitstraling, maarÂook de fantastische eigenschap dat het heel licht in gewichtÂis en het buffelhoorn neemt de natuurlijke kleuren aan die u draagt.

Hoorn is een natuurproduct en dit betekent dat er kleurvariaties in het materiaal zijn; niet sieraad is gelijk. Het maakt dan ook, dat door de natuurlijke tekening, elk sieraad een exemplaar uniek is.

Informatie betreffende het onderhoud:

Buffelhoorn is een natuurlijk materiaal dat vocht kan absorberen, dus graag uw sieraden in droge ruimtes bewaren, niet in een vochtige badkamer. Wij adviseren ook om de uw ringen af te doen, wanneer u de handen wast.ÂHoorn kunt u opwrijven met een droge zachte doek en wanneer nodig het voedenÂmet een drupje olijfolie.ÂDit is tevens onderhoud van het hoorn.

Vermijd het om het buffelhoorn te bespuiten met haarspray, parfum of andere chemische substanties, die een bijtende werking kunnen hebben.Â

Product informatie:

Afmetingen: 7x7x4cm

Materiaal: 100% Natuurlijk buffelhoorn

Handgemaakt in Vietnam

Slechts 1 exemplaar, verkocht is weg!

Reviews
Reviews
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen