• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Thangka's

Schilderijen en Wanddecoratie - Tibetaanse Thangka's. Maak kennis met Orientique's exclusieve collectie van Tibetaanse kunstwerken. Shop nu!
Geen producten gevonden...

Thangka's

Maak kennis met Orientique's exclusieve collectie van Tibetaanse kunstwerken. Een thangka is een geschilderd of geborduurd Tibetaanse boeddhistische banier die oorspronkelijk in een klooster of boven een familiealtaar werd gehangen en tijdens ceremoniële processies werd gedragen door monniken. Het Tibetaanse woord thang betekent vlak en geeft weer dat een thangka een schildering is op een plat oppervlak, die echter opgerold kan worden wanneer er geen vertoning nodig is.

Een Thangka is meer dan een kunstwerk; het is een object van devotie, een hulpmiddel bij spirituele praktijk, en een bron van zegeningen voor hen die mediteren. Deze ongelooflijke kunstwerken staan ​​centraal in de Himalaya cultuur. Thangka komen in een grote verscheidenheid van stijlen en verbeelden verschillende onderwerpen, zoals boeddha's en bodhisattva's (verlichte wezens), kosmologische en astrologische afbeeldingen en onderwerpen uit de traditionele geneeskunde. De gedetailleerde kunstwerken creëren een unieke, mysterieuze sfeer in uw huis. Van iedere uitvoering is daarom slechts één exemplaar beschikbaar. Neem ook even een kijkje bij onze andere muurdecoraties, zoals schilderijen en scrollen!